Fonds Stimulans

Fonds Stimulans

Stichting voor onderzoek naar multipel myeloom en de ziekte van Waldenström

STAPPEN VOOR HET KIEZEN VAN EEN ERGONOMISCHE BUREAUSTOEL

Comfortabel blijven op het werk is essentieel voor uw gezondheid, productiviteit en veiligheid. Bereik maximaal comfort door te investeren in een ergonomische bureaustoel die een goede houding bevordert. Omdat ergonomie per merk kan verschillen, moet u op deze kenmerken letten terwijl u leert hoe u de juiste ergonomische bureaustoelkiest.

Kies een verstelbare stoel

Eén maat past niet allemaal als het gaat om de beste ergonomische bureaustoel. Je hebt er zeker een nodig die zich aanpast aan je lichaamsvorm en -maat.
Hoogte is belangrijk
Uw lengte bepaalt de optimale hoogte van uw bureaustoel. Met bureaustoelen die tussen de 40 en 50 cm van de grond zijn, kunt u vaak uw voeten plat op de grond houden, uw heupen en armen zelfs met uw bureau en uw knieën iets lager dan uw heupen.
Kijk naar de zitdiepte en -breedte
Als u in uw bureaustoelzit, moet u twee vingers tussen de voorkant van de zitting en de achterkant van uw knie kunnen passen. De breedte zou je aan beide kanten minstens 1 inch moeten geven, en meestal is 17 inch tot 20 inch voldoende.

Ondersteun je rug

De beste bureaustoel voor je rug heeft een rugleuning die kan worden versteld tot een hoogte van 30 tot 50 cm. Het ondersteunt uw lendenstreek en wordt op zijn plaats vergrendeld om te voorkomen dat het beweegt terwijl u zit. Een diepteverstelling is een andere noodzaak, omdat het slungeligheid voorkomt en de druk op uw wervelkolom vermindert. Overweeg ook om achterover te leunen in een kleine hoek van 110 graden tot 130 graden. Dit kenmerk van de beste ergonomische bureaustoelvoor rugpijn ondersteunt het gewicht van uw bovenlichaam en verlicht pijn in de onderrug.
Laat je armen rusten
In hoogte verstelbare armleuningen die 7,1 inch tot 10,6 inch boven de gecomprimeerde zithoogte uitsteken, zijn essentieel omdat ze uw armen ondersteunen. Selecteer ook armleuningen met een verstelbare breedte, en deze moeten in de lengte worden verlengd of samengetrokken, zodat uw onderarmen de armleuning niet raken terwijl u typt.

Bescherm je hoofd

Ondersteun uw hoofd en nek met een bureaustoel met een sterke hoofdsteun. Het voorkomt nek- en schouderproblemen en moet zich aanpassen aan uw lengte.
Weeg gewicht
In plaats van een bureaustoel alleen te beoordelen op basis van zijn draagvermogen, kunt u ook alle bovenstaande kenmerken overwegen. Gecombineerd helpen ze je de hele dag comfortabel te blijven.
Draaien of niet draaien?
Omdat u beweegt terwijl u werkt, moet uw bureaustoel met u meebewegen. Kies een ergonomische bureaustoel die gemakkelijk kan draaien en waarmee u voorwerpen op uw bureau kunt bereiken zonder te spannen of uit te rekken.

Stabiliteit

Voorkom kantelen of kantelen als u op de wielbasis en de zwenkwielen van de bureaustoel let. De beste ergonomische stoelen hebben minimaal vijf spaken en de zwenkwielen glijden gemakkelijk over meerdere vloeroppervlakken.
Selecteer een bureaustoel materiaal
Kies een bureaustoel met vulling, aangezien u langere tijd zit. Doek ademt beter dan hard materiaal, maar leer is gemakkelijker schoon te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>